8 September 2010

Tentang apa saja

Een blogverhaal over van alles en nog wat in september 2010.

Ik ben inmiddels mijn derde en laatste semester gestart van mijn minor BIPA aan de Universitas Indonesia. De komende twee weken heb ik vakantie gekregen i.v.m. het Suikerfeest (Idul Fitri) dat aankomende vrijdag en zaterdag zal plaatsvinden. Een groot deel van de bevolking gaat 'mudik', oftewel 'pulang kampung', terug naar zijn of haar hometown om familie op te zoeken. Dat belooft buitengewoon veel file's de komende dagen.

Deze vakantie kan ik goed gebruiken om aan mijn freelance BlackBerry project te werken. Dit project doe ik samen met mijn oude werkgever Remko Weingarten en een kennis in het vak Adinda Taihitu. Remko is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een aantal back-end elementen, Adinda is onze designer en ik ben front-end developer. De applicatie krijgt eindelijk een boost in de ontwikkeling. In de maand April waren we hier al mee begonnen, echter verliep het niet snel omdat ik de programmeertaal Java moest herstuderen. Tijdens mijn tweede (versnelde) semester aan de UI ben ik uit de productie gestapt, dit leverde niets anders op dan twee maanden vertraging. Een vervangende programmeur heeft helaas het werk niet kunnen voortzetten. Nu ik drie weken geleden in een gewone reguliere derde semester ben begonnen, heb ik dit werk ook weer opgepakt. Nu loopt de ontwikkeling goed en ik maak elke week grote stappen. In mijn persoonlijke planning verwacht ik eind november klaar te zijn met de eerste (BETA) versie.


In mijn kost heb ik eindelijk wat solide internetverbinding weten te regelen. Nu kan ik gemakkelijker contact met het thuisfront in Nederland hebben en daarnaast bevordert het ook mijn studie en werk. In mijn kamer hangt een fotolijst gemaakt door mijn moeder, gegeven door mijn vader toen hij mij kwam opzoeken in de maand mei. Op deze fotocollage staan de foto's van mijn grootouders, ouders, broer, onze oude hond Sheeba en mijn familie van moeders zijde. Daarnaast staan er kleine foto's bij van voedsel dat ik wel lekker vindt: oma's Arretje Nof (chocolade taart), Kip Tandoori en moeder's Lasagna. Lekker hoor! Dat doet me even vergeten dat ik hier bijna elke dag rijst eet (alhoewel ik er steeds niet aan gewend ben geraakt).

Op mijn bureau staat een lege fles Disaronno, gekregen van mijn ouders voor het behalen van mijn eerste semester met allemaal A- en A's. Mijn favoriete liqeur, het was helaas binnen twee of drie weken op. Daarnaast staat er op mijn bureau een aantal (zeer) dikke woordenboeken Nederlands-Indonesisch en Bahasa Indonesia-Belanda voor school. Verder mijn nieuwe favoriete geurtje: 'Unisex' van United Colors of Benetton, shampoo en douchegel meegenomen uit het Harris Hotel in Bali, een kaartje uit Arnhem, foto's van mij en Anggie, een joystick voor het virtueel vliegen, een kaart van Jakarta en twee versies van mijn nieuwe boekje 'De heugenissen aan 2008'.

Ik ben inmiddels over de helft van mijn periode hier in Indonesiƫ heen. Dit geeft me de laatste weken slechte nachtrust, aangezien het punt steeds sneller nadert dat ik Nederland definitief achter me laat. Terug gaan in januari volgend jaar lijkt me zowel leuk als niet leuk. Op dit moment weet ik niet in welk land ik liever wil zijn.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive