15 August 2010

Sedikit ikut puasa

Een beetje meedoen met het vasten tijdens de Ramadhan.

Dit weekend ben ik uit solidariteit en de missende ervaring mee gaan doen met het vasten. Mijn vrouwtje Anggie doet hier gedurende de maand ook aan. Ik doe alleen mee in de weekenden als we samen zijn, als een vorm van ondersteuning. Ik heb in normale toestand altijd trek in eten vanwege de bouw van mijn dunne lichaam. Het vasten is heel moeilijk, maar het lukt me wel. Het is een kwestie van hoe je je mindset hebt staan.

We staan om vier uur 's ochtends op en eten alsof het avondeten is. Vervolgens mag je tot Magrib (het oproep tot gebed rond een uur of zes 's avonds) niet eten, drinken, roken, vrijen en andere genotshandelingen uitvoeren.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive