12 October 2010

Perpustakaan

Een kort verhaal over de bibliotheek op de Universitas Indonesia

Tijdens dit laatste semester van het BIPA programma aan de Universitas Indonesia ben ik druk bezig met mijn eindscriptie aan het schrijven. Vandaag heb ik twee uur doorgebracht in de algemene bibliotheek van de campus. Elke faculteit heeft ook zijn eigen bibliotheek, deze zijn uiteraard gevuld met vak specifiekere boeken. Ik heb echter gekozen voor de algemene bieb. Denkbeeldige stof lag op de boeken, computers met Windows '95 en '98 stonden klaar om me te helpen met het zoeken van de juiste boeken. Ik had recente gegevens nodig over de metropolis Jakarta, maar de meeste recente boeken die ik kon vinden kwamen uit begin jaren negentig. Ik was ook op zoek naar de Indonesische Encyclopedie, maar helaas hadden ze de meest recente versie niet. Gelukkig hadden ze nog wel de 1989 versie, uit de tijd dat ik in Belgiƫ woonde en in luiers rondkroop. De medewerkers zijn wel vriendelijk, want ze nemen echt even de tijd om je te helpen bij je speurtocht naar literatuur. Op de vierde verdieping van deze bieb staat een behoorlijke verzameling eindscriptie's van studenten, deze worden allemaal bewaard en kunnen geraadpleegd worden door andere studenten. Zo heb ik voor mijn scriptie met als onderwerp het grote fileprobleem in DKI Jakarta een andere scriptie van een studente uit 2005 kunnen gebruiken. Mooi in een harde kaft geplaatst met het UI logo erop. Het is nog wel moeilijk om literatuur te lezen nu ik ongeveer negen maanden de taal heb gestudeerd.

Op dit moment wordt er een gigantisch nieuw gebouw gerealiseerd op de campus. Dat zal de nieuwe openbaar bibliotheek worden. Ik heb vernomen dat deze bibliotheek de grootste van Zuid-Oost Aziƫ zal worden. Een aantal gedeeltes van het dak is begroeid met gras, wat er best vreemd uitziet maar wel gaaf voor een modern nieuw gebouw.

Comments

Ate Hoekstra

15 October 2010 (11:19 hrs)

Beste Rob, Op 1 november gaat een nieuwe website over Azi? los: De Aziatische Tijger. Daarin is aandacht voor het dagelijkse nieuws uit Zuid-Oost Azi?, maar ook voor reisverhalen, landeninformatie en columns. Hiervoor zoeken we nog een columnist die in Indonesi? woont. Met dank aan Google kwam ik op jouw weblog terecht. Ik ben erg benieuwd of jij het misschien ziet zitten om af en toe (bijvoorbeeld ??n keer in de twee of vier weken) voor De Aziatische Tijger een korte column te schrijven over het leven in Indonesi?. Of ken jij wellicht een andere in Indonesi? wonende Nederlander die dit ziet zitten? Ik hoor graag van je. Je weblog is in ieder geval erg interessant om door te lezen. Met vriendelijke groet, Ate Hoekstra Redacteur De Aziatische Tijger Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive