9 May 2011

Opa Corba

Over mijn grootvader Corba

Precies twee maanden geleden, op 9 maart j.l. is mijn grootvader Hans Corba overleden. Op de 15de daarna was de afscheidsdienst, dat was een moeilijke dag. Ik denk nog regelmatig aan mijn opa. Toen ik vorig jaar aan de staatsuniversiteit van Indonesië studeerde las hij regelmatig de verhalen op mijn weblog. Zijn laatste reactie kwam binnen op 13 januari n.a.v. een blog post waarin ik schreef dat ik van plan was om een website te bouwen voor het BIPA programma. Hierop zei hij: "Je lijkt wel een ontwikkelingshelper of hoe je het noemen wilt. Altijd goed om te helpen. En later goed voor relaties. Prima. Groeten Opa". Dat vond ik heel leuk om te lezen.

Opa Corba, met volle naam Johannes Jantines Corba, was geboren in Hoogeveen op 18 december 1922. Deze informatie was online gebracht door Henk, een hele verre achteroom van mij. Ik en mijn broer kunnen goed van opa herinneren dat hij zijn laatste jaren spendeerde met stamboomonderzoek. Hiermee had hij gegevens teruggevonden tot circa 1700, waaruit blijkt dat onze voorvader Jean Pierre Corbaz naar Nederland was geëmigreerd vanuit Zwitserland (Le Mont-sur-Lausanne). Hij printte dit soort stamboomgegevens uit en bewaarde het in een grote map. Hier zaten ook foto's bij die hij had van familieleden.

Vorig jaar hadden mijn grootouders nog een groot feest gehouden omdat ze 60 jaar getrouwd waren, een diamanten huwelijk. Helaas kon ik daar niet bij zijn omdat ik toen in Depok, Indonesië woonde voor mijn studie.

Mijn opa is 88 jaar geworden.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive