26 March 2011

Nooit meer studeren

Over mijn laatste collegeweek en het semester Game aan de ICA, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Het is bijna zover! Mijn laatste week met hoorcollege´s aan de Informatica & Communicatie Academie (ICA) van de HAN is al ingegaan. Aankomende donderdag 31 maart moet ik twee portfolio's inleveren bij het onderwijsbureau van de ICA. In deze portfolio's heb ik beschreven dat ik competent ben om de laatste vakken van het semester Game te halen. Afgelopen twee maanden heb ik een drietal vakken gevolgd als onderdeel van dit semester. Dit waren Gameplay, Game Development - Math & Physics en Game Development - Artificial Intelligence.

Het vak Gameplay was het gemakkelijkst van allemaal. Hierbij moest ik een High Concept document en een groot Level Design document opmaken waarin ik mijn concept voor een nieuwe 3D game toelicht. Verder heb ik een eigen stuk muziek gecomponeerd voor het gebruik binnen mijn concept. Daarnaast heb ik ook in het 3D een kleine wereld geschapen. Hierin heb ik een kasteel nagebouwd, inclusief slotgracht, een ophaalbrug en meerdere torens.

Voor Game Development was het Math & Physics gedeelte het moeilijkst. Veel (verdergaande) stof uit het examenjaar Havo kwam weer naar voren, maar dit heb ik al vijf jaar niet meer gehad. Dat was dus nog even pittig. Daarnaast heb ik een aantal Non Playing Character's (NPC's) wat denkvermogen gegeven (AI). Een aantal robots in mijn 3D level kunnen het gebied patrouilleren, op de speler schieten wanneer deze binnen hun line-of-sight valt, het achtervolgen en vermijden van de speler en zelfs wat (flocking) team-based Artificial Intelligence.

Deze eerste acht weken bij de HAN heb ik veel en hard gewerkt aan school, hierdoor heb ik maar tweemaal met vrienden kunnen ontmoeten in het weekend en maar tweemaal een biertje kunnen drinken in de campuscafé en de sociëteit van Studentenvereniging Roderick. Straks zal ik beginnen aan een periode van twee maanden waarin ik met een team van ongeveer 30 - 40 man aan een project moet werken. In dit project zullen we een 3D game ontwikkelen.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive