1 September 2011

Minggu pertama

Al bijna een week is Anggie in Nederland

Afgelopen zondag 28 augustus is Anggie met een KLM vlucht aangekomen in Schiphol. Ze nam haar beste vriendin Marissa met haar mee. Ze kwamen aan om zes uur 's ochtends, mijn vader en ik kwamen haar ophalen. Erik Stolman en zijn vader waren ook aanwezig om Marissa op te halen. Verder kwamen Dahlia en haar vriendje Dennis ook even langs op Schiphol, Anggie had allerlei lekkere Indonesische dingen voor haar meegenomen.

Zondag 28 aug

We reden met de auto snel terug naar Arnhem. Vervolgens hebben Anggie en ik ruim vier uur geslapen. Des middags zijn we naar mijn oma Hinke gegaan in Velp, ten noorden van Arnhem. Daar hebben we thee gedronken en koekjes gegeten. We gingen voor een uurtje naar Wilma Laagland, een goede vriendin van mijn moeder. Zij wilde Anggie ook eens graag ontmoeten. Daarna liepen we even terug naar oma, mijn broertje Dennis zou ons daar ophalen met de auto. Daar leerde Anggie ook mijn nicht Lara, haar vriendje Harry en hun twee kleine kinderen (Sem en Suze) kennen. Later die avond heeft Anggie voor het eerst bloemkool gegeten in haar leven. Ze moest er erg aan wennen maar ze had haar bordje netjes leeg gegeten.

Maandag 29 aug

Anggie hoefde voor de laatste keer te vasten. 's Nachts om drie uur had ik voor haar nog even IndoMie klaargemaakt. Overdag gingen we op de fiets naar het Immerloo park, onderweg op de Huissense Dijk stopten we even bij stadsboerderij de Korenmaat. Daar hebben we even wat beesten bekeken zoals twee? varkens, geiten, een aantal biggetjes, kippen, kalkoenen, konijnen en cavia's. Anggie vond het eigenlijk niet zo heel bijzonder (misschien met uitzondering van de vette varkens). Hierna gingen we op bezoek naar oma Corba (ook in Velp) en aan het begin van de avond zijn we met de trein naar Leiden gegaan. Daar bleven we logeren bij haar studievriendin Dahlia, maar voordat we gingen slapen waren we snel naar Amsterdam gegaan om op de Wallen te lopen.

Dinsdag 30 aug

Vandaag werd het Suikerfeest gevierd in Nederland. Om 10 uur 's ochtends gingen we naar een Indonesische moskee in Den Haag. Nadat het Ied Sholat (het grote gebed aan het einde van de Ramadhan) afgelopen was, gingen we naar de villa van de Indonesische ambassadeur in Wassenaar. Daar hebben we lekker piIndonesisch (gratis) eten gekregen. Later die dag zijn we samen met Dennis en Dahlia weer naar Amsterdam gegaan. Daar hebben we Erik en Marissa ontmoet en hebben we een drankje gedaan in een café op de Dam. Vervolgens zijn we voor soeveniers gaan winkelen. We besloten om deze avond nogmaals bij Dahlia te logeren.


Woensdag 31 aug

Lekker uitgeslapen en daarna hebben we een kleine lunch gehad bij de Multivlaai in Leiden, samen met Dahlia. Haar vriendje Dennis moest deze dag helaas weer aan het werk. Anggie heeft wat Nederlandse snacks gekocht als oleh-oleh (soevenier) voor haar vrienden in Jakarta. We zijn de Leidensche markt afgelopen en daar hebben we lekkere pittige kaas gekocht en stroopwafels. Ik ben nog even een burcht opgelopen waar vandaan je de kerk goed kunt zien. We wilden nog een bootje huren en een aantal grachten afvaren maar helaas hadden we geen tijd meer. Terug in de trein naar Arnhem hebben we nog geslapen, we hebben nog snel Kip Tandoori (van Knorr Wereldgerechten) thuis gegeten. Vervolgens zijn we om 18:30 uur al naar bed gegaan. Een afspraak met mijn vriend Ruud van Luijk (medelid van Studentenvereniging Roderick) ging hierdoor niet door. 's Avonds om 23:00 uur zijn we toch nog even wakker en gingen we beneden aan de eettafel met mijn moeder Joke nog twee potjes Kolonisten van Catan spelen. Anggie vond dat wel een leuk spel, het duurt veel korter dan de klassieke RISK.

Donderdag 1 sept

Dat is dus vandaag, het is imiddels 22:00 uur 's avonds. Vanochtend hebben we lekker uitgeslapen. Als late brunch heb ik voor Anggie lekkere tosti's gemaakt. We hebben het opgegeten in de achtertuin waar de zon lekker scheen. Sinds een lange tijd scheen de zon eindelijk weer, de zomer in Nederland dit jaar was echt slecht. We hebben veel regen gehad en het was abnormaal fris. Anyway, vanmiddag hebben we de fiets weer gepakt en zijn we door de nieuwbouwwijk Schuitgraaf in Arnhem-Zuid gefietst. Daar hebben we een aantal foto's en video's gemaakt.

Op de terugweg hebben we nog cadeautjes gekocht voor de neefjes van Anggie. Vanavond hebben we lekker (simpel) Ristorante pizza's van Dr. Oetker gegeten. Anggie vind die net als ik ook behoorlijk lekker. De rest van de avond hebben we op zolder een beetje zitten internetten.

Over twee dagen gaan we met Marissa en Erik naar Rome. Volgende week zal ik weer naar Indonesi√ę gaan voor mijn afstudeerperiode. Dat zie ik tevens ook als mijn emigratie uit Nederland.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive