29 September 2010

Menambah berat badanku

Vier dagen per week twee uur in de sportschool.

Vorige week maandag, op 19 september, ben ik begonnen met gewichtheffen en mijn uithoudingsvermogen te verbeteren. Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ga ik naar een klein fitnessruimte aan de faculteit Techniek van de Universitas Indonesia. Het zit aan de overkant van het kampusmeer, gezien vanaf mijn faculteit (Fakultas Ilmu Pengetahuan Budaya, FIB UI) is het enkel een rood, blauw, gele brug oversteken.

Elke keer sport ik daar ongeveer twee uur lang, beginnen met tien minuten fietsen/cross trainer en vervolgens spieren trainen. Mijn coach, de eigenaar Ariesta, heeft daar zijn bescheiden sportschool ruim drie jaar zitten. Hij is een nogal verlegen persoon, heeft uiteraard een goed postuur maar hij komt ook snugger uit de hoek. De eerste week was natuurlijk moeilijk, ik had nogal wat stijve spieren gehad na de eerste twee dagen. Ik ben begonnen met de biceps trainen op vijf kilogram, de triceps en kuiten op tien kilo, borstspieren en bovenbenen op vijftien, de rug en billen op twintig kilo. In deze tweede week heb ik bijna overal vijf kilo bovenop gedaan en ik heb nog geen spierpijn gehad. Ik weet echter niet zeker of ik volgende week weer vijf kilo kan toevoegen. We zullen het zien.

Mijn superlichte gewicht is in de eerste week toegenomen van 59,6kg tot 60,7kg. Dat is dus een mooi kilo erbij. Ik ben benieuwd of dat elke week zo toe blijft nemen of dat het nogal fluctueerd. In de maand october probeer ik nogmaals gewichttoenemende melkpoeder te drinken. Ariesta gaf aan dat de reden van mijn eerdere poging om gewicht toe te laten nemen mislukte omdat ik naast het drinken van dat spul ook moet trainen. En niet elke dag drie keer nemen, maar voor/na het sporten en een uur voor het slapen gaan (na een extra late avondmaal).

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive