20 January 2010

Leaving to Indonesia again

Alles lijkt geregeld, nog een essay voor school afronden en voor het einde van de maand zit ik in het vliegtuig naar Jakarta.

Ik heb de resultaten van dit semester binnen, maar ik ben helaas nog niet klaar. Volgende week moet ik mijn laatste essay inleveren over de kracht van Paper Prototyping. Daarna wil ik weer vertrekken naar Republiek Indonesië om daar tot en met januari 2011 de taal de studeren.

Vandaag ben ik om zes uur 's ochtends opgestaan om mijn studentenvisum op te halen bij de Indonesische ambassade in Den Haag. Helaas kreeg ik na drie uur reizen te horen dat ik mijn visum niet krijg, omdat ik een formulier niet mee heb genomen dat ik van het internet had moeten downloaden en invullen. Snel ben ik in downtown Den Haag op zoek gegaan naar een internet café of kopieerwinkel. Na twee uur zoeken lukte het me eindelijk om het laatste formulier in te vullen en ik heb voor de zekerheid een paar extra pasfoto's laten maken. Eenmaal terug bij de ambassade, om twaalf uur 's middags, kreeg ik wéér te horen dat ik mijn visum niet kreeg omdat ik geen kopie van het bewijs van mijn geboekte vlucht mee had genomen.

Zeer gefrustreerd rijdt ik terug naar Arnhem, waar ik pas om drie uur 's middags aan kom. Nu sta ik op het punt om de reis te boeken en morgenvroeg ga ik opnieuw naar de ambassade. Als alles goed gaat is mijn visum binnen 1 dag klaar en kan ik aankomende zaterdag vertrekken.

- - - - - - - - - -

I finally got the results of last semester, but unfortunatly I am not finished yet. Next week I have to complete my final essay about the concept of Paper Prototyping. After that I would like to leave to Republic Indonesia again. This time, my visit is part of my minor and it consist of learning the Indonesian language called Bahasa Indonesia.

Today I woke up at six o clock in the morning to get my student visa, at the Indonesian Embassy in The Hague. After three hours of travellin' with the Dutch public transport, the embassy told me I couldn't get my visa unless I print out some form and fill it out. So I quickly went downtown The Hague to find an internet cafe. I took me two hours before I found that hotspot. After getting the form I made some spare foto's as well. Back at the Embassy, at twelve in the afternoon, I was toldI still didn't get the visa because I had to boek the ticket first.

Very frustrated I travelled all the way back to Arnhem, there I arrived at three o clock. Now I am going to book my flight and tomorrow I'll go to the embassy again. If everythng goes well I will get my visa within one day and I will leave to Indonesia this saturday.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive