8 July 2009

Kota tua

Een bezoekje aan het oudste stadsdeel van Jakarta, toentertijd Batavia genoemd.

Dag 5/21

Vandaag zijn we langzaam op gang gekomen. Om een uur of vier gingen we naar de Hoka Hoka Bento in plaza Setia Budi, een soort japanse fastfood variant met lekkere rijst en vis/kip. Vervolgens zijn we met de kleine lelijke gele auto van Vicy, vriendin van Anggie, gegaan.


We hebben onze camera's opgehaald in onze koswoning en zijn daarna doorgereden naar de Kota Tua; de oude stadscentrum van Jakarta. Het is duidelijk zichtbaar dat de Nederlanders hier een dominerende rol hebben gespeeld, de architectuur heeft een typisch Gouden Eeuws accent. Het doe mij, Robin, een beetje denken aan Amsterdam, er zijn grachten en gebouwen die ongeveer hetzelfde eruit zien. Er staan soms nog afdrukken van de Amsterdamse vlag op de muren, de bekend rode en zwarte streep met in het midden drie witte kruizen.

Daarna zijn we nog wat gaan eten in een half-shabby restaurantje in de wijk Kemang, een wijk bekend om de vele blanken die er rondlopen. (niet in het resto waar wij waren, gelukkig)

Na het eten zijn we teruggegaan naar onze koswoning, waarna Robin en Erik nog wat Bacardi 151 hebben gedronken. Daarna hebben we nog het kaartspelletje 'Go Fish' (nee, niet goldfish)? gespeeld, waar Erik met volle glorie bijna elke keer wist te winnen. "Go fish yourself" zeiden we dan weleens ;-)

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive