29 November 2008

King of my Castle

Over hoe het INA project ten einde komt en mijn grote verzameling van Bintang blikjes.

Dag 102: Pondok Gede, Republiek Indonesiƫ . De vergadering van gisteren ging iets minder goed dan ik had verwacht, het product dat ik zou installeren bevatte enkele bugs in het CMS dat door mijn collega is geschreven. Hierdoor ging het erg lastig om een demonstratie en cursus te geven hoe het de nieuwe website werkt. Met een beetje extra aandacht en drie uurtjes overwerken is het dan eindelijk gelukt: om 20:45 uur 's nachts stond alles online, gereed voor gebruik. Ik stapte uit het gebouw van de INA, maar het vinden van een taxi was wat lastiger dan verwacht. De standaard taxistandplaats was helemaal leeg. Gelukkig kon ik op de hoofdweg, iets verderop, wel een taxi vinden en heb ik de rest van de avond gespendeerd met Anggie .Thuis staat alles er netjes bij, ik heb vorige week mijn lage bed (20cm hoog) omgeruild voor een normaal tweepersoons bed met extra kussens. Een paar weken geleden kreeg ik van mijn vriend Matthijs een nieuwe waterkoeler. In zo'n ding gaat zo'n twintig liter watertank die je kan kopen in, en bijvullen door, de supermarkt. Onder de televisie liggen zo'n vijftig DVD's die ik hier heb gekocht. Helaas kan ik deze niet meenemen naar Nederland, want het is allemaal illegaal materiaal: zelfs als je het in de winkel koopt en een bonnetje krijgt. Op mijn bureau staat altijd mijn laptop met de nieuwe satelliet internet en mijn nieuwste kunstwerk. Ik noem het '58 Bintang en 1 import Heineken'. Haha, als je het nog niet in de gaten had: weekend is bierweekend. Als ik terugkom in Nederland moet ik wel bij kunnen houden met mijn medestudenten bij de vereniging.

- - - - - - - - - -

Day 102: Pondok Gede, Republic of Indonesia . The meeting of yesterday wasn't going so smooth as I had hoped, the product that I would install contained several bugs in the CMS that my colleague wrote. Because of this, the demonstration and course I was going to give didn't go as planned. With some extra attention and three hours working overtime it finally worked: at 8:45 PM everthing was functional and ready to be used by the company. I left the building of the INA, but finding a taxi was pretty hard: there was nobody at the local taxi area . Fortunate, I could find a taxi later at the main road a few minutes from there and I spend the rest of the evening together with Anggie .

At home everything looks good and clean, I have traded in my old bed (which was 20cm high) with a proper one and some extra pillows. A few weeks ago I received a new watercooler from my friend Matthijs. You put a twenty liter water tank on top of it. You can buy those things at the supermarket and they can also refill your tank. Under my television lies a collection of fifty DVD's that I bought here. Unfortunatly, I cannot take them back to The Netherlands, because it is all illegal material: even if you buy it in the shop and you received a ticket. You'll always find my notebook and satellite internet device on my desk, but also my newest piece of art. I will call it: '58 Bintang and 1 import Heineken'. Ha ha, if you haven't found it yet: my weekend is beer weekend. WHen I come back to The Netherlands I should be able to keep up with my fellow students at my union.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive