12 November 2010

Kemacetan

Nog een maand aan de Universitas Indonesia.

Nog ongeveer een maand te gaan en dan ben ik klaar met mijn studie aan de Universitas Indonesia, campus Depok. Op dit moment ben ik resultaten van mijn enquete aan het verwerken. Deze gegevens gebruik ik ter ondersteuning van een kleine scriptie die ik moet schrijven als eindopdracht van mijn jaarcursus Bahasa Indonesia untuk Penutur Asing (BIPA). De inhoud van mijn scriptie gaat over het gigantische fileprobleem in de hoofdstad Jakarta. Ik heb tot nu toe veertig mensen mijn enquete laten invullen, dit zijn forenzen die dagelijks naar het werk en terug rijden en daarbij te maken hebben met het fileprobleem. Ze komen van verschillende achtergronden en variëren in de wijze waarop ze reizen. Ik heb mijn enquete gericht op drie doelgroepen, forenzen die dagelijks het openbaar vervoer nemen, forenzen die dagelijks hun eigen auto nemen en forenzen die elke dag op de motor vertrekken.

File in JakartaIn de regio DKI Jakarta wonen ongeveer twaalf miljoen mensen. Op de wegen bevinden zich dit jaar (2010) ongeveer zeven miljoen motoren en bijna drie miljoen auto's. En deze regio is net iets groter dan de provinsie Gelderland!

Mijn eerste semester heb ik grotendeels met A- afgesloten. Mijn tweede semester heb ik afgesloten met gemiddeld een B+ als eindcijfer. Ik hoop met mijn derde, en laatste, semester ook grotendeels B+ te halen. De resultaten van de mid-term tentamens zijn goed, het laagste cijfer is een B- en de hoogste een A. Ik ben benieuwt met welke cijfers ik mijn cursus Indonesisch zal afsluiten.

President ObamaAfgelopen woensdag (twee dagen geleden) kwam de president van de United States of America, de heer Obama, op bezoek bij mijn universiteit hier in Republiek Indonesië. Uiteraard door zijn bezoek gingen mijn lessen niet door en de campus werd volledig afgesloten door politie-eenheden.

En over ongeveer twee maanden zal ik moeten teruggaan naar Nederland. Dat is een heel vreemd gevoel, zowel gelukkig als ongelukkig, want ik moet een meisje achterlaten waar ik veel van houdt en al ruim twee jaar een relatie mee heb. Vervolgens begin ik een semester aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met betrekking tot game development en daarna mag ik beginnen aan mijn afstuderen. Mijn afstudeerproject wil ik heel graag weer in deze republiek doen, maar ik heb nog geen goed bedrijf kunnen localiseren.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive