8 September 2008

Indo-Furniture (TM)Ik heb gisteren spullen gekocht voor mijn koswoning. Hierbij zit ook een Sanyo koelkast van 1.200.000 Roepiah. Koelkasten zijn dus best duur, omgerekend heeft me het 86 euro gekost. Het voordeel is dat ik er bier en cola in kwijt kan. Ik heb ook een tafeltje voor mijn televisie gekocht en een bureau. De eigenaar van de koswoning keek me raar aan toen ik zei dat ik mijn bureau zelf in elkaar wil zetten. Als "Bule" met wat geld op zak wordt gewoon verwacht dat je iemand vraagt het voor je in elkaar te zetten en hem dan een paar Roepiah's geeft.Terwijl ik bezig was met mijn bureau, kwam ik erachter dat er een fabrieksfoutje is gemaakt en er een gaatje mist in een plank. Gelukkig ben ik creatief en heb ik met behulp van nagels, vingels en tanden toch een aantal schroeven en spijkers kunnen verwijderen/verplaatsen. Het bleek dat mijn bureau donkerbruin is, echt zo'n vreselijke (coole) kleur uit de jaren zeventig. Dat maakte het plaatje wel af, toen ik weer naar "That ' 70s Show" keek. Een colaatje erbij en ik ben tevreden.

- - - - - - - - - -I bought some new furniture for my little house. Including a Sanyo refridgerator of 1.200.000 Roepiah. Fridges are quite expensive, calculated into euro's that amount is 86. Nice to have a fridge for my beer and coke. I also bought a little table for my television and a desk. The owner of my house looked at me like I was an idiot when I told him I wanted to set up? the desk myself. As a "Bule"? carrying money it is normal to pay a guy to do that for me.

While I was busy with my desk, I realised there? are some mistakes in the design and I couldn't finish the job. Luckly I am very creative and I replaced/removed some screws and nails by using? nails, fingers and teeth. It appears that my desk has a dark brown colour, a really horrible (cool) colour from the seventees. That? made my room? really? good-looking after I watched another episode of "That '70s Show". I grabbed a soda and I was happy.

Comments

Joke

11 September 2008 (12:29 hrs)

Gezellig stulpje, nu strakkies ook zo 1 tje in Arnhem-Centrum... Alst kan met dezelfde huurprijs als daaro..... :-P Jij redt je er wel zie ik. Gelukkig maar. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive