25 August 2008

In the weekendDe laatste dag van het weekend, morgen begint mijn inwerkweek bij het bedrijf Dotus. Remko heeft me een aantal malls laten zien, zowel die in de buurt als die in Jakarta stad. Verder zijn we naar de eigenaar gegaan van mijn (hopelijke) nieuwe kamer. Deze meneer heet Soekarno, toevallig ook de naam van de eerste president van Indonesiƫ. Ik spreek hem dan ook aan met Pak Soekarno (spreek je uit als: "pa"), dat is een beleefde vorm van meneer. Dat zegt men meestal tegen ouderen of mensen met een hoge functie.

De airco bij Remko thuis staat op 20 graden en het is lekker cool. Ik heb helaas wel tweemaal een bloednuis gehad door de hitte hier; mijn neus is namelijk gevoelig voor warmte. Daarnaast heb ik nog online kunnen spelen met mijn Playstation 3, maar wel met een slechte verbinding. Hierdoor onstaat de, in mijn generatie, bekende term "lag". Wat betekend dat ik een vertraagde reactie krijg op alles wat ik doe of wat anderen doen. Dit kan of zeer positief of negatief uitvallen, gelukkig kon ik nog genieten.

Morgen weer een verhaal...

- - - - - - - - - -The last day of the weekend, tomorrow starts my introductionweek at the company Dotus. Remko has showed me some malls, both in the neighbourhood and in the city of Jakarta. We also went to the owner of (hopefully) my new room. This sir's name is Soekarno, which is also the name of the first Indonesian president. I call him Pak Soekarno (speak it as: "pah"), that is a polite form of mister. You usually say that against older people or people with a high job function.

The airconditioning at Remko's house is turned on 20 degrees and it's nice and cool here. Unfortunatly I had a bleeding nose twice today, because my nose is very sensitive about warmth/heat. I played online with my Playstation 3, but I had a bad connection. This is why a term, well known in my generation, called "lag" appears. This means I get a slow reaction when I play, this could result positive or negative. Luckly I didn't had a problems.

Tomorrow another story...

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive