17 September 2008

House of the Rising Sun

Een verhaal over Pondok Gede, de buitenwijk van Jakarta. Als offici?le wijk van Bekasi kent het ruim ??n miljoen inwoners waarvan drie blanke westerlingen; fijn om een minderheid te zijn.

Deze week is erg rustig verlopen, maandag weer begonnen aan de werkweek van 9:00 tot 17:30 uur. Na kantoortijd nog een paar spullen aangeschaft, waaronder een aantal schoonmaakspullen en wat sixpacks. 's Avonds ga ik dan rustig televisie kijken of ik ga naar buiten en een boek lezen bij de vijver.

Het is hier niet vol te houden om na 12 uur buiten te lopen, want na vijf minuten is mijn blouse kleddernat van het zweet. De temperatuur schommelt het gehele jaar door tussen 27 en 32 graden celsius. Het laatste stukje loop ik altijd van en naar het kantoor, ongeveer de afstand tussen Centraal Station Arnhem tot Eusebiuskerk. Om 9 uur 's ochtends is het nog niet zo benauwd buiten en om half zes 's avonds is het al bijna donker buiten. De zon schijnt hier dus precies tussen 6 en 6 uur.


Tot slot nog een foto van de Pondok Gede Raya (hoofdstraat), voor mijn koswoning.

- - - - - - - - - -Nothing really interesting happend last week, I started? the week? on monday working at the office from 9:00 AM till 5:30 PM. After office-hours I bought some new stuff, which contains some stuff to clean my house? and a couple of sixpacks. In the evening I watch some television or I am going outside and sit near the pond reading a book.

It's not recommended to walk outside after 12 'o clock, because your own sweat will kill ya after five minutes. During the year, the temperature is a? always between 27 and 23 degrees celsius. I always walk the? last bit to and from the office, which is like the distance from Central Station Arnhem to the Eusebius Church.? Around 9 in the morning it's? not that hot outside and after half five it's almost completly dark. The sun shines exacly between 6 and 6 'o clock.

In the Dutch section I've placed a picture from the Pondok Gede Raya (main street) in front of my little house.

Comments

Nick

19 September 2008 (09:00 hrs)

Dat doe je beter dan wij hier in Holland. Vanochtend kon ik al bijna anti-vries over mijn fiets gieten, het had alweer gevroren aan de grond en dat kon ik wel merken toen ik mijn ochtend-boodschappen (dame in kwestie wou een croissant, dus ik mocht naar de bakker). Verder zie ik dat je je feestgedrag niet hebt verleerd. Keep up the good work (maar geniet met mate)! Hoe gaat het met je websites bouwen? Lukt dat een beetje met een kater? Ik ga zo maar weer eens aan de psychologie, misschien dat ik dan ook eens in het derde jaar kom zodat ik stage kan lopen (ik denk dat ik ook maar naar Indonesi? ga!). Groeten!

Joke

18 September 2008 (16:04 hrs)

Enige overeenkomst met Arnhem: De trolleybus-bedrading :-P Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive