12 September 2011

Go east my friend

Opnieuw zakendoen in Indonesi?

Twee dagen geleden ben ik aangekomen in Republiek Indonesiƫ. Dit is de derde keer dat ik hier kom voor werken of studeren. Ik kwam aan om zes uur 's avonds en ben vrij direct naar een lokaal hotel in de beurt van Anggie's huis gegaan. De volgende dag hebben we een auto met chauffeur gehuurd om in de Slipi regio, dichtbij mijn kantoor, een onderkomen te zoeken. Daarnaast heb ik geprobeerd om mijn spullen bij Anggie thuis op te halen, deze heb ik voor 8 maanden achtergelaten. Helaas zijn er spullen verhuisd en kon ik niet alles vinden. Volgende week hoop ik het meeste weer terug te hebben.

Vandaag is mijn eerste dag bij Publicis. Het bedrijf telt zo'n 70 mensen, een stuk groter dan mijn vorige baan bij Dot.us Indonesia. Mijn nieuwe kantoor bevindt zich een een vrij groot kantoorgebouw, het heeft ongeveer acht verdiepingen en ik zit zelf op de vijfde verdieping. Het bedrijf heet Publicis Indonesia en het is vrij nieuw. De Publicis groep is een wereldwijd reclamebureau en trekt grote klanten. Aankomende woensdag hoor ik of ik definitief aan de slag kan gaan voor een project van Nestle. Op dit moment is het onzeker of dat nog kan. Gelukkig is er nog een back-up project samen met een andere Nederlander als het niet lukt, maar dat is een stuk lastiger m.b.t. goedkeuring verschaffen van de Hogeschool van Arnhem en NIjmegen.

Op dit moment zit ik in een kleine glazen vergaderzaaltje, maar het is de bedoeling dat ik straks op de grote werkvloer aan een lange lage tafel ga zitten. Ik heb voorgesteldt om mijn eigen PC te gebruiken. Mijn tijdelijk kostwoning is heel klein en het internet is slecht. Daarnaast heb ik er geen bureau, dus ik kan er mijn 24" scherm niet kwijt.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive