10 July 2009

De weg naar Yogyakarta

Een negen uur durende reis naar Jogjakarta per nachttrein.

Dag 7/21

Vanavond zijn we met de nachttrein richting Yogyakarta vertrokken. Een negen uur durende rit in een koude trein; de airconditioning stond veel te hoog. De treinen die geen airco ondersteunen zijn dan ontzettend heet van binnen, beter een beetje fris dan bloedheet.

Erik is nog steeds een beetje ziek van de combinatie reizigersziekte en alcohol-inname. Terwijl hij een lang dutje doet in ons afgehuurde huisje in het centrum, ga ik met de anderen op pad in de omgeving. Er zijn in totaal acht mensen mee op deze vakantie:

  1. Robin

  2. Erik

  3. Anggie

  4. Marissa

  5. Dhiesta (oud-collega van Robin)

  6. Divi (vriendje van Dhiesta)

  7. Dahlia (vriendin van Anggie)

  8. Anda (nog een vriendin)Als eerste hebben we de Kaliurang vulkaan bezocht; een van de meest actieve vulkanen op het eiland Java. Vervolgens hebben we lunch gehad in Suharti restaurant. Dat is een erg bekende Indonesische kiprestaurant. Ze serveren de kip (Ayam Goreng) alsof ze het net hebben gevangen, de hele gebraden kip (zonder veren) ligt voor je op een bord met een beetje paneermeel eromheen. Terwijl de kop je nog half aanstaart moet je met je blote handen het geval uit elkaar trekken.

Vervolgens hebben we Prambanan bezocht; de grootste Javaans-Hindoe tempelgebied van Zuid-oost Aziƫ. Deze tempels zijn gebouwd in ongeveer 850 n.Chr. en staan sinds 1991 op de werelderfgoedlijst. Hier hebben we wat soeveniers gekocht en daarna naar het Parangtritis strand bezocht en veel gekke foto's gemaakt. Vervolgens de grote Malioboro winkelstraat afgelopen om westers eten te vinden en soeveniers te kopen.

Comments

joke

18 July 2009 (23:17 hrs)

Ik wist ut wel... je bent ook zo druk. Maar tof, hoor. Geniet er maar lekker van. Deze ervaringen neem je mooi mee, voor later. Liefs, ma. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive