16 September 2011

Boring & Hectic

Saai en drukke dagen in de wereld van advertising

Eindelijk, mijn eerst werkweek is achter de rug. Het is nu vrijdagavond 22:30 uur en ik ben net vijf minuten terug van het kantoor. Afgelopen woensdag werd duidelijk wat mijn afstudeeropdracht is geworden. Direct ben ik aan de slag gegaan.

De volgende dag, donderdag, ben ik grotendeels bezig geweest met een Plan van Aanpak te schrijven en daarbij een globale planning van mijn project op te zetten. De hele dag achter mijn computerscherm gezeten en pagina's volschrijven. Rond een uur of zes kon ik mijn eigen bijna niet meer open houden. Om 18:30 uur ging ik terug naar mijn kostwoning. Ik plofte op mijn bed neer, zei nog een paar zinnen tegen mijn moeder via BlackBerry messenger en het volgende dat ik me herinner is dat ik wakker wordt rond acht uur 's ochtends de volgende dag. Ik was letterlijk in slaap gevallen.

Vandaag was het juist een heel andere dag. 's ochtends om 8:30 uur netjes gemeld op het kantoor om financiele zaken te bespreken met mijn baas Matthijs Wiggers, of zoals de medewerkers hem hier noemen, Pak Matt ("pamet"). Eigenlijk had hij eerst een afspraak met iemand anders, maar die kwam te laat en dus ging we die zaken bespreken in de taxi. Hij nodigde me uit om naar een klantengesprek te gaan in Kemang. We gingen daar naar de Pizza Hut om hun Social Media campagne te bespreken. Daar kreeg ik drie verschillende nieuwe gerechten voorgeschotelt, de Breadstick Italia,de Orzo Pasta Rundvlees en Kip variant. Desondanks ik er gewoon zat voor 'spek en bonen', krijg ik allemaal gratis eten en drinken aangeboden. Ik kreef het bijna niet op. Van 10.00 tot 15.00 zat ik daar dus, maar ik wilde nog aan mijn Plan van Aanpak werken voor de HAN. Eenmaal terug op het kantoor was mijn hulp hard nodig. Een aantal banners moesten gemaakt worden voor een andere klant, de Citibank. Ze wilden advertenties op Detik.com en Kompas.com hebben in flash-formaat. Blijk ik toevallig de enige multimedia programmeur op de werkvloer te zijn, duh. De benodigde software had ik niet op mijn computer staan, dus er werd een koerier gestuurd met de motor om de software te kopen in de winkel. Pas rond 19.30 uur was de software binnen, een half uur later kon ik aan het werk en rond 22:00 uur was ik eindelijk klaar. Ik had nog maar 1 banner van de 4 gebouwd, omdat ik al 2 jaar geen Flash meer had geprogrammeerd, dus ik moest mij geheugen nog even opfrissen.

Eigenlijk zou ik om 18:30 uur met Anggie naar de tandarts gaan, Anggie liet daar haar beugel controleren en ik zou maar daar laten inschrijven. Helaas door alle drukte kon ik daar niet naartoe en ik denk dat Anggie daarom een beetje overstuur is. Hopelijk komt alles weer goed, maar daar heb ik wel het vertrouwen in: over twee weken zijn we al drie jaar samen.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive