16 April 2008

Betrokken in de maatschappij

Een middag bowlen met 65-plussers klonk het voorstel van het Rode Kruis aan studentenvereniging Roderick. Ik heb me vrijwillig opgegeven via het bestuur om mee te doen met deze activiteit.

In het campuscafé Lokaal 99 stond een Nintendo Wii op een groot scherm klaar om gebruikt te worden. Als alle studenten aanwezig verschijnt er aan de? andere kant van de campus? een groep ouderen. Eenmaal toen zij binnen waren gingen we in duo's even "bowlen".

?
Je moet wel een beetje geduld kunnen hebben in sommige situaties, want we hebben het hier wel over ouderen en? je kan? af en toe wel even uitleggen dat je het knopje in moet drukken als je de bal wilt gooien. We hielden een toernooi en? het team dat de hoogste score? behaalde krijg een prijsje. Samen met Doortje (zie foto) kwamen we op de vierde plek van de? tien koppels, dus? liepen we net niet in de prijzen.? Het is eens wat anders: je doet wat voor de maatschappij, het is leuk om te doen, gratis hapjes/drankjes en ik heb een geldig excuus om college te missen. Ik ga zeker vaker meedoen aan acties van het Rode Kruis en SV Roderick!

In het magazine van de HAN, Sensor,? staat een artikel? vermeldt. Op de website van studentenvereniging Roderick staan een aantal foto's? en in de Gelderlander van donderdag 17 april stond ook een artikel met een foto van mij. Dit artikel luidde als volgt:

Bowlen tegen eenzaamheid
ARNHEM - Student Robin van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) volgt de herrichtingen van de 62-jarige Doortje van de stichting Welzijn Ouderen Arnhem tijdens een virtueel potje bowlen op de Wii-spelcomputer. Op initiatief van het Rode Kruis gingen studenten gisteren op de HAN-campus de strijd aan met de Arnhemse ouderen, om te laten zien dat jongeren ook op eigentijdse wijze iets kunnen doen tegen eenzaamheid onder ouderen. De middag was de lokale aftrap voor het landelijke wervingsactie voor de Rode Kruis Studentendesks. foto Laura Heusinkveld/DG

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive