7 July 2010

Berdarah oranye

Het Nederlands elftal staat in de finale van het WK 2010

De oranjegekte kan niet meer op dezer dagen! Vorige week op 28 juni speelde het oranjelegioen tegen Slowakije. Met een uitslag van 2-1 waren 'we' verzekerd van een halve finaleplaats.

Gisteravond om 01.30 uur speelde Nederland tegen Uruguay, wat een spannende wedstrijd zeg! De allereerste doelpunt werd gemaakt Giovanni van Bronckhorst en wat een mooie zeg! Ver buiten het penaltygebied geschoten in de rechterbovenhoek van het doel. De doelman van Uruguay kan er letterlijk net niet bij en via de binnenkant van de paal vliegt de bal tegen het net. Vervolgens valt er een tegendoelpunt en tot aan de rust gebeurd er niets bijzonders meer.

Na de rust scoorden de Nederlanders er nog twee doelpunten bij, een schot van Wesley Sneijder en een scherpe kopbal van Arjen Robben. Nog vlak voor het eindsignaal scoort Uruguay nog eenmaal, maar dat is niet genoeg voor de 3-2 overwinning van de 'ontembare' leeuwen. Coach Bert van Marwijk in zijn team mogen terecht apentrots zijn! Nederland viert massaal feest, ik hoor verhalen hier in Depok over vuurwerk dat wordt afgestoken en de Korenmarkt op z'n kop staat!

Aankomende zondagavond spelen de Hollanders tegen Spanje of Duitsland, waarvan mijn voorkeur naar de Duitser gaan. Uiteraard in de hoop om ze dan in de finale het veld uit te slaan. Ik heb er zin in!

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive