22 November 2010

Belajar

Een weekend kennismaken en leren

Ik ben van plan om mijn vriendin Anggie kennis te laten maken een stukje Nederlandse traditie, Sinterklaas. Zij kent het echter al een beetje vanwege haar bachelor studie Nederlandse literatuur en cultuur aan de Universiteit van Indonesiƫ. Dus bij nader inzien zal ik er niets of weinig mee gaan doen.

Afgelopen weekend ben ik naar de moskee geweest dichtbij haar ouderlijk huis. Om zeven uur 's ochtends had ik daar een afspraak met een leraar Islam en gedurende twee uur heb ik nieuwe dingen geleerd over haar religie. Na een uurtje spreken werden we een beetje lastig gevallen door een dertigtal schoolkinderen die op het pleintje achter de moskee verzamelden. De reden daarvan is mijn blanke huidskleur, dat trekt veel aandacht in dit land. We verplaatsten ons achter de moskee om in alle rust verder te leren. Volgende week heb ik weer een afspraak gemaakt om meer te leren.

Samen met Marissa zijn wij ook naar een open dag van een internationale school in Jakarta geweest. Marissa, de hartsvriendin van Anggie, moest een korte artikel schrijven voor haar maandblad over deze school. Het is een combinatie van een basisschool en een middelbare school. Het zag er heel netjes uit. Ze hadden een aantal mooi aangelegde basketbalvelden, voetbalvelden, een gymzaal en zelfs een zwembad. Alle klaslokalen en gangen zagen er ook prima uit. We kregen een rondleiding van twee jonge scholieren die uitstekend Engels konden spreken. Een deel van de leraren is van buitenlandse komaf, dat viel me op aan de foto's van het personeel.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive