13 January 2011

Back to Campus

Het nieuwe semester aan de UI aftrappen en in de laatste week zaken doen.

Voor de laatste keer ga ik naar de campus van de Universiteit van Indonesiƫ. Een nieuw semester van het BIPA programma begint volgende week. Vanochtend heb ik geholpen bij de opening van het nieuwe semester. Honderden nieuwe deelnemers van veel verschillende landen moesten worden ingelicht. Er werd voorlichting gegeven in vier verschillende talen. Indonesisch, Koreaans, Engels, Japans en Chinees. Ik moest een aantal standaard onderwerpen uitleggen in het Engels. Achteraf heb ik een leuke cadeautje gekregen voor de hulp; een nieuwe blouse.

Niet alleen als alumni BIPA kwam ik naar de campus vandaag. Na de voorlichting ben ik samen gaan lunchen met alle docenten, Nasi Goreng natuurlijk. Daarna ben ik hard wezen discussiƫren hoe ik een nieuwe website voor het taalinstituut avn de UI kan maken. Processen in deze republiek duren heel lang, dat is een probleem van de bureaucratie zegt men. Via de non-formele wijze is er altijd wel iets te regelen. Ik probeer het nog wel via de juiste wijze te doen, dus ik koop een nieuw domein voor het instituut en de kosten daarvan komt in hun financiele administratie terecht. Als dat uiteindelijk niet lukt, omdat het te lang duurt, dan willen de docenten samen geld inzamelen om een domein te kopen. Hopelijk kan ik wel een mooie nieuwe site voor hun maken. Dat zal ook mooi staan in mijn portfolio.

Comments

JJ.Corba

13 January 2011 (15:56 hrs)

Je lijkt wel een ontwikkelingshelper of hoe je het noemen wilt. Altijd goed om te helpen. En later goed voor relaties. Prima Groeten Opa Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive