27 December 2010

Akhir pekan ke Puncak

De bergen in met Anggie en het gezin van haar baas.

Anggie moest met de tweede kerstdag het gezin van haar baas, meneer Rehman van Pakistaanse afkomst, begeleiden met hun vakantie in het Puncak gebergte ten zuidoosten van Jakarta, dichtbij Bogor. Het gezin had aan een auto net niet genoeg, dus namen ze een tweede auto mee. Anggie vroeg of ik mee mocht in de tweede auto en dat was geen probleem van haar baas.

We vertrokken om negen uur 's ochtends vanuit een rijke omgeving waar meneer Rehman woont in het centrum van Jakarta. Na een uur rijden kwamen we aan in Mekarsari. Dit park draait allemaal om de fruittuinen. We zijn daar in een treintje rond gaan rijden en hebben daar stukken fruit gekregen, waaronder Salak en Starfruit.

Mekarsari Train

Vervolgens reden we richting hotel Novus in de bergen. Er stond een kilometerslange file op de andere weghelft. Allemaal mensen die aan het einde van deze zondag terug naar Jakarta moeten omdat ze de volgende dag moeten werken. De chauffeur zei dat ze wellicht zes uur in de file zullen staan. Eenmaal aangekomen in het hotel hielp Anggie het gezin met inchecken en het vinden van hun hotelkamer. Wij bekeken onze hotelkamer ook even en gingen daarna avondeten. In het restaurant hadden ze hele lekkere gebraden kip met champignonsaus. Toen de avond viel zijn we even gaan zwemmen, maar we hielden het snel voor gezien want in de bergen was het behoorlijk fris.

PapegaaiDe volgende ochtend zijn we uit gaan checken en vertrokken we naar Taman Safari, een dierentuin dat iets lager ligt in de bergen. We stonden halverwege een uurtje in de file dus we probeerden even te slapen in de auto. Eenmaal aangekomen de vrouwen en kinderen eerst even naar de toilet en daarna reden we de dierentuin in met de auto. De dieren lopen los en je rijdt er met de auto tussendoor. We gaven de dieren wortels die we eerder aan de kant van de weg hadden gekocht en maakten veel foto's met mijn nieuwe camera. We vertrokken richting Jakarta toen de avond viel.

Comments

No comments posted yet. Post a comment
Loading comments..

Other recent articles

Work and Stay Permits for Expats in Indonesia

About the long process for obtaining a stay permit in Indonesia

Going to Bali Again

Went to visit Bali two months in a row

Short break from reality

Went for a short holiday to Bali island

Archive